http://katerinaroomspieria.blogspot.gr/

Το άνετο εσωτερικό των δωματίων μας

Η άνεση και η καθαριότητα χαρακτηρίζει τα δωμάτιά μας!

Η όμορφη παραλία των Νέων Πόρων

Σε πολύ μικρή απόσταση από τα δωμάτιά μας!

Το κάστρο του Πλαταμώνα

Ένα από τα αξιοθέατα της Πιεριας που αξίζει να επισκεφτείτε!

Νεοι Ποροι - Πιερια - Κατερινη
Οι Νέοι Πόροι αποτελούν ένα παραθαλάσσιο οικισμό στο Νομό Πιερίας και απέχουν από την πρωτεύουσα του νομού 43 χλμ. Ο οικισμός αποτελεί πρότυπο πολεοδομικού σχεδίου, χάρις των τεράστιων δρόμων και των πλατειών που διαθέτει.

Η ακτή των Νέων Πόρων είναι η νοτιότερη ακτή της Πιερίας και βρίσκεται δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό των Παλαιών Πόρων.

Στον οικισμό έχουν βρεθεί πολλοί αρχαιολογικοί τάφοι και άλλα σημαντικής αξίας ευρήματα που τον καθιστούν ιστορικό.

Η περιοχή έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Πληθώρα από καταλύματα και ξενοδοχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους, εξοπλισμένα με τις απαραίτητες ανέσεις για τους επισκέπτες τους. Μεγάλη κίνηση παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους στην παραλία των Νέων Πόρων.


Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εκεί μέσω του οδικού δικτύου αλλά και με το τραίνο καθώς η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ περνάει από τον υπάρχοντα σιδηροδρομικό σταθμό. Ο νομός συνδυάζει ιδανικά τις διακοπές σε θάλασσα και βουνό. Από τη μια 
οι μαγευτικές ακτές του Θερμαϊκού κι από την άλλη ο Όλυμπος, το βουνό 
των θεών. Ανάμεσα στον κάμπο της Πιερίας και τον Όλυμπο είναι χτισμένη 
                                      η Κατερίνη, η πρωτεύουσα του.
                                   

                                   ΚΥΡΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑΑΡΧΑΙΑ ΔΙΟΝ
Αρχαιολογικός τόπος με διεθνή ακτινοβολία είναι το Δίον, η «πόλις του Διός», η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, στις βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου. Στο αρχαιολογικό πάρκο μπορεί κανείς να περπατήσει ανάμεσα στα ευρήματα και να επισκεφτεί το διπλανό μουσείο. Πολυετείς ανασκαφές έχουν αναδείξει πλήθος σημαντικών ευρημάτων.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Στο Δίον λειτουργεί από το 1983 αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται όλα τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και της υπόλοιπης Πιερίας.

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Βρίσκεται στο Λιτόχωρο και περιλαμβάνει εκθέματα με πιστοποιημένα ομοιώματα αυθεντικών πλοίων, καθώς και όργανα ναυσιπλοΐας.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ
Το φαράγγι του έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σε βαθμό που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Έχει μήκος 10χλμ και περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Πρόκειται για Κάστρο - Πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου. Η φωταγώγηση του Κάστρου τη νύχτα προσθέτει σε αίγλη.

ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ
Παραδοσιακός οικισμός που διατηρεί την ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του. Βρίσκεται στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700μ., με μοναδική θέα προς τις ακτές της Πιερίας.

ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ
Γραφικό ορεινό χωριό σε υψόμετρο 780μ. Έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας για αυτό και συγκεντρώνει μόνιμους παραθεριστές και ημερήσιους επισκέπτες όλο το χρόνο.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ
Βρίσκεται στα Πιέρια Όρη, σε υψόμετρο 1400-1800μ. και στη θέση "Παπά Χωράφι". Πρωτολειτούργησε δοκιμαστικά το 2000 και επίσημα το 2001.

ΙΝΔΙΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ένα ινδιάνικο χωριό, με το όνομα "Τζομάκουα", λειτουργεί στο Ελατοχώρι Πιερίας. Ζήστε την εμπειρία της εναλλακτικής ψυχαγωγίας σ' ένα χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων.

ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. σε θέση φύσει οχυρή ανάμεσα σε δύο ρέματα. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σημείωσε οικονομική και πνευματική ακμή.